Awak usha blog saya yea ;)

Korek apa yang korang nak tahuKena kuat menghadapi hidup

Hi fellas, Alhamdulilah selesai sudah menunaikan solat zohor. korang dah solat ke belum? Harap2 dah:) hihi. Nampak kan gambar kat atas, macam gembira jea kan. Tapi gambar tidak semestinya dapat menyatakan perasaan kita yang sebenar LIKE FAKE EMOTION. haha. Teruk kan. Tapi itulah pekara yang perlu dihadapi. Menghadapi sesuatu yang kita tak jangka. Even benda tuh kita buad atas KEPUTUSAN kita sendiri. Lebih-lebih lagi kalau melibatkan sesuatu PERHUBUNGAN.

_________________________________________________________Muslimah sejati pasti akan memberi jawapan ini sekiranya datang lelaki yang ingin minta untuk ber’couple’.
Bercouple?
Lelaki : ‘Saya sudah jatuh cinta pada awak. Saya betul2 nak berubah.. Doronglah saya untuk perubahan saya ni., Saya tak mampu.. Saya perlu dorongan dan sokongan awak’
Perempuan : ‘Saya bukanlah baik sangat.. awak boleh dapat yang lebih baik daripada saya’
Lelaki : ‘Saya yakin awak boleh.. bantulah saya.. Saya betul2 ingin berubah. Selama saya hidup, dalam banyak2 perempuan yang saya jumpa atau couple, awak paling berbeza. Dengan awaklah saya paling banyak berbicara tentang Islam. Saya nak awak..!’
Perempuan :“Saya milik Allah dan ibu bapa saya, kalau mahukan saya mintalah dari mereka..”
---------------------------------------------------------------------------


Actually ini yang Myra tengah lalui, Maaf dipinta kepada awak. Saya bukan yang terbaik untuk awak. Saya hanya mengikut apa yang Islam syariatkan dan apa yang MAK DAN ABAH saya suruh. Saya sayangkan dan cintakan ISLAM. Saya taknak digolongkan sebagai anak yang derhaka dan muslimah yang tak tahu apa makna CINTA yang sebenar-benarnya mengikut segi HUKUM ISLAM. Saya hanya ingin berubah. Kalau dibanding sebelum saya kenal awak, saya agak jahil dalam menilai apa erti cinta. Saya tengok orang couple, saya pun nak Couple. Tapi sekarang saya sedar. Saya bukan BUTA lagi. Allah berikan saya petunjuk . Alhamdulilah :')Maaf, terpulang kepada awak nak cakap apa sekali pun. Saya minta apa yang pernah berlaku antara kita biarlah jadi memori dan janganlah sesekali awak mengungkit. Insyallah , awak akan dapat yang lebih baik daripada saya. Saya tak menyesal mengenali awak. Kerana awak antara pekara yang paling indah dalam hidup saya. Awak banyak mengajar saya tentang hidup. Saya takkan sesekali rasa menyesal. Saya cuma mahu mengundurkan diri sebelum terlambat. Maaf dipinta sekali lagi. Pekara yang indah awak simpanlah sebagai MEMORI, tetapi pekara yang PAHIT awak buang lah jauh-jauh.


*Apa yang buruk datang daripada saya dan apa yang baik datang daripada-NYA <3

wassalam.

No comments: