Awak usha blog saya yea ;)

Korek apa yang korang nak tahu



Lelaki, Ini Fakta kea Auta? :D



hi kengkawan, Memandangkan hari ini hari khamis yang indah lagi permai. Myra pun rasa damai. Hati ini tertiba rasa nak buat entry pasal LELAKI. Mungkin yang baca ni pun lelaki kan. Tak kesah lah lelaki ke perempuan. Myra just nak share apa yang Myra rasa,apa yang Myra lihat ,apa yang Myra alami and based on kawan-kawan Myra punya pengalaman lah. JUST OPINION, okay! Maaf kalau ada yang 'tersentap' and 'terasa' KEA :) Mungkin korang-korang boleh flash back and kaji balik apa yang Myra mengomell ini betul ataupun tidak.


______________________________________________________
SILA-SILAKAN lah MEMBACA,SAYANG.
______________________________________________________


1) Lelaki tidak benar-benar memilih gadis yang cantik. Mereka lebih suka gadis yang pembersih dan kemas.

2) Lelaki benci kekasih di'ngurat'

3) Seorang lelaki boleh suka anda untuk seminit, dan kemudian melupakan anda.

4) Ketika seorang lelaki berkatadia tidak memahami anda, itu hanya bermakna anda tidak berfikir seperti dia.

5) "Awak buat apa tu? " atau " Awak dah makan? "adalah soalan biasa pertama seorang lelaki bertanya di telefon hanya untuk mengelakkan gagap.

6) Mungkin lelaki mengurat sepanjang hari tapi sebelum mereka pergi tidur, mereka selalu berfikir tentang gadis yang benar-benar mereka sayang.

7) Ketika seorang lelaki benar-benar menyukai anda, dia akan mengabaikan semua perangai buruk anda.

8) Lelaki cair bila melihat senyuman gadis.

9) Lelaki akan melakukan apa saja hanya untuk mendapatkan perhatian gadis itu.

10) Lelaki benci kalau anda berbicara tentang bekas teman lelaki anda.

11) Apabila lelaki berhasrat ingin bertemu orang tua anda. Biarkan mereka. ... Jangan harap..

12) Lelaki juga boleh menangis!

13) Jangan mengapi-ngapikan seorang lelaki. Percayalah. Dia akan mengamuk walaupun dia nerd sekalipun.

14) Lelaki tidak dibuai oleh mimpi dan terlalu mengharap.

15) Lelaki biasanya berusaha keras untuk mendapatkan gadis yang telah meninggalkan mereka, dan ini membuat lebih sukar bagi mereka untuk menerima kekalahan mereka.

16) Apabila anda menyentuh hati seorang lelaki, tidak ada jalan untuk kembali.

17) Memberikan lelaki mesej tergantung seperti "Kau tau apa?!... Argh ... Takde apa-apa!" Akan membuatnya memberi kata putus yang tidak pernah anda fikirkan.

18) Seorang lelaki mampu mengurat dengan beribu cara tetapi mereka biasanya gagap ketika mereka bercakap dengan seorang gadis mereka benar-benar cinta.

19) Ketika seorang lelaki membuat "umm" berpanjangan atau memberi bermacam alasan bila anda meminta dia untuk melakukan sesuatu untukmu, sebenarnya dia ingin mengatakan bahawa dia tidak menyukai anda.

20) Ketika seorang gadis berkata "tidak", seorang lelaki mendengarnya sebagai "cuba lagi

21) Lelaki lebih banyak bercakap daripada perempuan terutama ketika topik tentang perempuan.

22) Lelaki tidak memahami kenyataan "Get Lost" dengan baik.

23) Lelaki benar-benar berfikir bahawa perempuan adalah sukar dibaca dan mempunyai keputusan tak terduga tapi masih menyayangi mereka.

24) Lelaki tidak peduli tentang bagaimana berkilau kasut mereka tidak seperti perempuan.

25) Lelaki cenderung membuat tanggapan yang tidak benar terhadap perempuan bahawa semua perempuan itu sama, dan mereka akan menyedari bahawa mereka salah.

26) Setiap lelaki boleh menangani semua masalah-masalahnya oleh dirinya sendiri.
27) Tetapi dia terlalu keras kepala untuk menghadapinya.

28) Lelaki merasa begitu keberatan ketika seorang gadis bersumpah.

29) Titik kelemahan lelaki berada pada lutut.

30) Ketika suatu masalah mula timbul, seorang lelaki biasanya membuat dirinya nampak cool tapi masih memikirkan cara mengatasinya.

31) Ketika seorang lelaki memandangmu, dalam kepala dia hanya ada 2 perkara. Mengutuk atau syokkan kamu.

32) Apabila anda menangkap teman lelaki anda curang dan dia meminta peluang kedua, berikan kepadanya. Tapi ketika anda menangkap dia lagi dan dia meminta peluang lain, tinggalkan saja. Dia tidak serius dengan anda.

33) Jika seorang lelaki membenarkan anda memutuskan perhubungan, ini bermakna dia benar-benar mencintai anda.

34) Jika anda mempunyai teman lelaki, dan kawan teman lelaki anda selalu menjeling anda, itu jelas menunjukkan bahawa dia cemburu setiap kali anda dengan kekasih anda, dan dia lebih cintakan anda lebih daripada teman lelaki anda.

35) Lelaki belajar dari pengalaman bukan dari novel cinta yang perempuan baca dan mengambil sebagai asas pengalaman mereka.

36) Anda boleh mengetahui adakah seorang lelaki benar-benar terluka atau sakit ketika dia menangis di depan anda!

37) Jika seorang lelaki tiba-tiba meminta anda untuk dating, tanyakan dulu mengapa.

38) Ketika seorang lelaki kata dia tidak boleh tidur jika dia tidak mendengar suara anda meskipun hanya untuk satu malam, letak telefon. Dia juga kata begitu untuk gadis lain. Dia hanya ingin mengurat anda dan kadang-kadang hanya untuk permainkan anda.

39) Anda benar-benar boleh mengatakan bahawa seorang lelaki memiliki niat yang baik jika anda melihat dia bersembahyang ketika keluar dating.

40) Lelaki tidak akan mencari nasihat dari seorang lelaki melainkan dari seorang gadis.

41)Tinggi badan mungkin bukan masalah yang terlalu penting bagi lelaki, tetapi mereka cukup peduli pada berat badan (wanita khususnya, termasuk Anda).

42)Lelaki mencintai seorang wanita yang boleh menjadi sahabat, sekaligus kekasih baginya.

43) Lelaki lebih menyukai wanita yang cerdas,dibanding wanita yang hanya tahu tentang make up dan mini skirt.

44)Lelaki adalah makhluk yang sok pandai, mereka malu bertanya kepada wanita apa yang diinginkan.Hasilnya,kebanyakan tekaan mereka seringkali meleset.

45)Lelaki benci gay! (Bukan bermaksud diskriminasi atau jahat, tetapi terkadang mereka tidak habis berfikir, mengapa seseorang boleh menyukai sesama jenisnya. Dan terkadang mereka malah takut dan cenderung putus kawan dengan mereka yang berhubungan dengan sesama jenis)

Hangout with cousin





hi sayang, hi anje, hi darling, hi honey, HI SEMUA !:) kabarehh? (warass,insyallah). Hari ini hari rabu bersamaan 30hb Mei 2012, Myra keluar hangout bersama cousin. OKay itu pun sebab dah lama tak jumpa. Myra takdapat upload gambar diaorang sebab, tak amek gambar pun dengan dia orang. Hihihi :) By the way, seronok lah jenjalan bersama-sama. F.Y.I korang semua, Myra tengok cerita MIB 3 for the second time. Sampai dah hafal jalan ceritanya. Mostly dialog macam ; "Lets agree to disagree" , "hey, BORIS THE ANIMAL. NO! Just BORIS! " and macam-macam lagi.

Before masuk pawagam, Myra go to bookshop 'HARRIS'. Tak ada apa pun nak beli, just temankan cousin nak beli barang sikit. I mean dia nak beli fail A4 and one of books pasal USTAZ AZHAR IDRUS. Myra rasa-rasa macam termenyemak lah pulak kan. Takde buad apa-apa. Bosan-bosan jea rasanya, Si Adik pulak tertiba nak amek gambar. Apa lagi posing. Tu pun just a few picture. Malu lah nak tangkap banyak-banyak. PEOPLE ARE AROUND US.

*Rasa-rasanya boleh jadi model buku tak? :D



*I LOVE PART SIDE OF ME :)


*smile yawww (Y)


______________________________________________________________

After selesai tengok wayang. Kitaorang decide berambus dari JUSCO. Keluar lah sayang. Cari kedai makan kat luar. Bukan takde kedai makan kat JUSCO yg selua-luas alam ni. Cuma kitaorang tekak orang melayu. So like other pure malay, Kitaorang pun nak makan nasi campur. Next destination is :


*ada pelbagai jenis lauk-pauk disini yea,tuan puan sekalian :)

Apa yang Myra makan? HIHIHI -rahsia lah sayang :P Yang penting AYAM ada dalam list. NO,no,no.. I mean LAUK AYAM and ada lah satu dua sampingan :) Alhamdulilah, after semua dah kenyang ,hati dah senang. Kitaorang beransur pulang. Penat pun ada niyh. After balik jea, terus Myra Update. Boring taktahu nak buad apa :D


*Okay lah kengkawan ku sayang, Ini jea yang Myra mampu Update untuk ENTRY kali ini. Kalau ada apa-apa kekurangan, Maaf dipinta yea:) Raya jemputlah datang rumah :D

____________________________________________________________________
BYE SAYANG.
____________________________________________________________________

Men In Black



Hi! Hello! Heyy! kengkawan semua. Tadi petang baru update, ni dah update lagi. Hihi. Maaf yea. Inilah akibatnya bila kebosanan yang melampau. Bosan sesangat sampai taktahu nak buad apa. So meng-update je lah yang mampu :) ...... Daripada myra membebel taktentu pasal. Myra nakk tanya. Korang-korang semua dah tengok MEN IN BLACK 3?


*Will Smith, Tommy Lee Jones.




Pembunuh Asing Boris The Animal (watak Jemaine Clement) telah melarikan diri dari penjara ruang di bulan, dan mempunyai tempat-tempat yang ditetapkan untuk membunuh Agen K (Jones), lelaki yang mengambil lengan Boris 'dan tindakan yang membawa kepada kepupusan ganas beliau dan spesies berbahaya. Bagi Boris, ia tidak cukup untuk hanya membunuh K, dia mesti kembali hingga 1969 dan membunuh K di masa lalu supaya spesies Boris 'tidak akan dimusnahkan, dan boleh menyerang Bumi. Apabila rancangannya berjaya, Ejen J (Smith) mesti berjalan satu hari lagi kembali ke masa, kecuali Ejen muda K (Josh Brolin), stop Boris dan plot jahat muda Boris, dan dengan itu sekali lagi melindungi Bumi daripada buih itu alam semesta.





Tidak banyak detik-detik yg patut merasa jijik, tetapi tidak jugak ketawa banyak. Apabila J berjalan melalui alam semesta baru ganti (di mana K meninggal dunia pada tahun 1969), dan tidak memahami apa yang sedang berlaku, dia fikir semua orang di MIB HQ bermain prank kepadanya. "Prasyarat untuk jenaka," J memberitahu MIB Ketua O (Emma Thompson), "adalah bahawa ia sepatutnya menjadi lucu."


Lain scene-stealer Michael Stuhlbarg, yang memainkan watak Griffin, makhluk asing yang boleh melihat semua tempoh masa yang mungkin. Ciri-ciri fungsi sebagai sejenis julap-plot yang direka untuk memulihkan masalah skrip yang diharungi pengeluaran di pertengahan penggambaran. Menghantar dalam tumpang layar (dia boleh melihat semua hasil dan memberitahu watak apa yang perlu dilakukan dan ke mana hendak pergi) harus datang sebagai menggelegar dan sungguh-sungguh, tetapi prestasi yang hangat dan menawan Stuhlbarg membuat Griffin watak yang kita mengambil berat tentang yang paling. Dan Clement, beliau dapat menjerit dan menggunakan kata-kata hikmah ("LETS AGREE to DISAGREE," Boris berkata sebelum membunuh), tetapi beliau juga mendapat satu rangsangan besar dari cemerlang Rick Baker make-up kesan.

Fall in Love with Them- ONE DIRECTION

Hi fello. Hope korang sihat-sihat lah yea :) Amin..
Korang kenal ONE DIRECTION tak? Of course ada yang kenal and ada yang tak kenal.



ONE DIRECTION adalah band British-Ireland budak yang terdiri daripada ahli-ahli Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Gaya dan Louis Tomlinson.Mereka menandatangani Rekod label Syco Simon Cowellselepas dibentuk dan meletakkan mereka di tempat ketiga dalam siri ketujuh Faktor X. Mereka kemudiannya ditandatangani di North America kepada Columbia Records.
Pada bulan November 2011, Satu Arah mengeluarkan album pertama mereka Up All Night, rekod itu menjadi album debut terpantas jualan di UK 2011.Pada 2012, ia telah diperkenalkan pada satu nombor ke atas AS Billboard 200, menjadikan ONE DIRECTION kumpulan pertama dalam sejarah untuk debut UK pada satu nombor dengan album pertama mereka. Up All Night melahirkan UK Rasmi Singles Carta top 10 single - "WHAT MAKES YOU BEAUTIFUL", "Gotta Be You", and "One Thing". Pada tahun 2012, lagu "What Makes You Beautiful" memenangi Anugerah Brit untuk Single British Terbaik di Brit Awards 2012.
Pelancongan dunia ONE DIRECTION ditetapkan untuk 2013, dengan tiket yang berjaya meraih kutipan AS $ 15,7 juta untuk New Zealand dan Australia.ONE DIRECTION mempunyai sokongan dengan Pok√©mon, Nokia, HarperCollins dan Hasbro. Mereka telah dicatatkan untuk mencetuskan kebangkitan semula kepentingan dalam band budak dan telah digambarkan sebagai menjadi sebahagian daripada "Penjajahan British" baru. Pada bulan April 2012, untung bersih ONE DIRECTION dianggarkan pada £ 10 juta.

*The X Factor 2010 Live Final - Your Song (Full) HD

*ONE DIRECTION-WHAT MAKES YOU BEAUTIFUL (FULL) HD


_______________________________________________________________________________

Result ouh result,still 3 Pointer above.

Hi kawan-kawan blogger:) Nampak tak tajuk kat atas tuh. Hihi.. First of all, Myra nak ucapkan alhamdulilah ke hadrat illahi di atas keputusan final exam yang diperolehi (baru jeaa td) .Keputusan yang memuaskan. Still 3 pointer above. Syukur sangat-sangat. Say congrats also to my DIB 3's Family. Hampir kesemua dapat Anugerah Ketua Jabatan (AKJ). Okay, bangga sekejap. Alhamdulilah. Tak sia-sia usaha korang semua kan.Hopefully lepas ini kita boleh buad yang lebih baik lagi yea :) Terima kasih bebanyak kepada lecturer and classmate sebab banyak mebantu dan memberi tunjuk ajar dalam apa jua subjek.
_________________________________________________

Seriously, nak tunggu result ni keluar punyalah lama. Al maklumlah, Politeknik Nilai ni Politeknik yang ke-23. So agak sedikit loading :D tapi tadi after balik dari kelas, terus lincah on lappy nak check punya pasal. Last-last dapat jugak tengok. Nervousssan tuh dah kurang sikit. Syukran Ya Allah di atas pemberianmu ni. Rasa sangat terharu dan bersyukur. Walaupun keputusan tak seberapa. Insyallah semester akan datang, usaha lebih diperlukan .

(*Muka terkejut,haha.Padahal takde kene mengena )






Dream weeding :D

* Myra pun ada perkahwinan impian. Masa kecik-kecik selalu berangan nak kawen. (Nampak gatei tuh kan ) . Tapi tu masa kecik-kecik, tapi sekarang dh gedek (besar) so perkahwinan impian tuh still ada cuma kurang sikit nak berangan.

Jum semak perkahwinan impian sy..:)

1. How old are you?
19 Tahun..Bakal jadi 20 bulan JULy ni…huuu

2.Are you single?
Semestinya tidak. HAHA :)

3.At what age do you think you’ll get married?
Ntahla..Dalam rancngn mngkin 24 atau 25,tapi…. BOLEH kea?

4.Do you think you’ll marrying the person you are with now?

The person with me now??Siapa???TAKTAHU lagi. MY FUTURE HUSBAND

5.If not, who do you want to marry?
Fahrin Ahmad…:) Hahahahahahahahahahahahahahahah

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
Mngkin adik sy..atau my bestie atau cousin yg kamceng..Terlalu bnyk kemungkinan…. :D

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
traditional semestinya…Taman pon best jugak kan…Tapi yg pastinya, kat pantai xtermasuk dlm perancangn :)

8.Where do you plan to go on honeymoon?
Erm…nk pergi tempat yg tenang…macam pulau. Kalau kat Malaysia nk p Pulau Langkawi..Nak naik cabel kat situ n p gunung kat situ..how romantic..heeee. Kalo oversea plak..trngin nk p Jepun atau Korea…:)bESTNyeaaa

9.How many guests do you think you’ll invite?
Bergantung pada keadaan..the more the marrier :)

10.Will that include your exes?
Perlu ke???

11.How many layers of cake do you want?
Satu dah la…Membazir buat bnyk tingkat…Kek bukanlah makanan yg baik untuk kesihatan :) Tapi, sy nk kek yg beeeeesar…heeee:)

12.When do you want to get married, morning or evening?
Tang tu xfikir lagi..mgkin pagi kot untuk akad nikah

13.Name the song/tune you’d like to plat at your wedding?
Lagu2 yg tenang dan mendamaikan..Balada maybe or jazz.. plg xsuka mjlis yg terlalu bising dn bunyi muzik yg melampau..cukuplah sederhana..Nak mkn pon terlekat kat tekak dek kebsingan muzik yg keterlaluan.

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
Da kata nk tradisional..mestila pakai tgn :)

15.Champagne or red wine?
Dua2 xtermasuk. Sirap atau oren :)

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Bertenang2…Honeymoon mngkin seminggu after kawen o lewat lagi..Mestila dlm waktu terdekat nnk berkenal2 dgn keluarga kedua belah pihak…:)

17.Money or household items?
Dua2 ha3….

18.How many kids would you like to have?
3 cukup kot. Xpon 4. Bergantung pada rezeki…Anak adalah anugerah xternilai pada pasangan suami isteri. Tapi perancngn juga penting :)

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?honeymoon record?
Ya.Bagi tujuan dokumentasi heheheheh



Tapi kan nak kahwin ini kena ada perancangan, Mana boleh main redah jea, Suka hati jea :D

ANTARA TIPS yang Myra dapat :
1. Duit belanja yang mencukupi


Seperti yang telah dinyatakan tadi, biasanya belanja kahwin ni agak tinggi. Jadi, pastikan anda berbelanja mengikut kemampuan.

Anda mesti tentukan sendiri bajet maksimum. Kira dulu duit yang anda ada. Kira betul-betul tau. Kalau tersilap, takut anda yang susah nanti.

Kemudian, bahagikan kepada 2. Iaitu perbelanjaan yang diperlukan dan jumlah yang perlu anda simpan.


2. Semak bajet dengan teliti


Bagi memastikan perbelanjaan perkahwinan anda sentiasa dalam kawalan, semaklah selalu bajet anda supaya tak terkucil. : )

Pastikan semua keperluan utama telah dibeli terlebih dulu. Kalau ada duit lebih, barulah pertimbangkan untuk menambah lain-lain item dalam senarai.

Kalau tak, anda mungkin berisiko tinggi untuk terlebih belanja. Akibatnya, lepas kahwin nanti alamat lah hutang keliling pinggang. ; (


3. Berkongsi simpanan


Hah, idea ni memang bagus. Demi kebaikan anda bersama, boleh juga berkongsi simpanan untuk melangsungkan majlis perkahwinan. Ataupun buka satu akaun bersama. Secara tak langsung, cara nie dapat mempercepatkan masa untuk anda disatukan. Mesti best, kan?

Ermmm... tapi ada syaratnya. Kedua-dua belah pihak mesti ada kepercayaan antara satu sama lain. Mestilah berdisiplin dalam usaha-usaha menyimpan. Jangan harapkan sebelah pihak saja.

Inikan majlis impian anda berdua, kan? Jadi, ada baiknya anda membuktikan kesungguhan terhadap pasangan pada saat ini mana degupan ah!


4. Ikut keutamaan


Jika bajet anda agak terhad, sila utamakan persiapan yang penting dahulu. Ini dapat membantu anda menjimatkan perbelanjaan.

Sebagai contoh, mana lebih penting antara mengupah khidmat jurugambar untuk majlis perkahwinan anda dengan dj untuk menghiburkan tetamu?

Kalau anda tanya saya, tentulah saya pilih upah jurugambar untuk mengabdikan kenangan terindah ketika menjadi raja sehari. Boleh tunjuk kat anak cucu nanti. :D


5. Survey sebut harga perkhidmatan


Contoh perkhidmatan yang mungkin anda perlukan adalah jurugambar, sewa baju pengatin, hiasan pelamin, katering, khemah dan kad jemputan.

Buat sedikit kajian tentang sebut harga perkhidmatan yang bakal anda gunakan. Cari 3-5 pihak untuk setiap jenis perkhidmatan dan bandingkan harga serta pakej yang ditawarkan.

Pilih pihak yang menepati bajet di samping mampu memberikan hasil yang memenuhi selera anda.

Kalau anda ada member yang menyediakan perkhidmatan tu lagi bagus. Boleh dapat diskaun. Jimat dan senang kira gitu. Kalau anda bernasib baik, mungkin boleh dapat sponsor lagi. :D


6. Kira kos sebenar


Setelah meneliti 5 aspek di atas, dapatkan kos sebenar untuk setiap barangan dan lain-lain kos sampingan yang terlibat.

Ini memudahkan anda buat perbandingan untuk jumlah perbelanjaan setiap barangan beserta dengan perkhidmatan tersebut.

Rindu atau cinta

Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.
  • Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat -Hamka
  • Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.
  • Cinta bukanlah dari kata-kata tetapi dari segumpal keinginan diberi pada hati yang memerlukan. Tangisan juga bukanlah pengubat cinta kerana ia tidak mengerti perjalananan hati naluri.



    • Cinta itu apabila kamu bertemu dan membuat pilihan yang tepat Manusia tidak jatuh ‘ke dalam’ cinta, dan tidak juga keluar ‘dari cinta’. Tapi manusia tumbuh dan besar dalam cintaCinta kurniaan Ilahi mengapa mesti dibenci? Yang harus dibenci dan dihindari ialah kepalsuan, bukan cinta. Hidup tanpa cinta seperti makanan tanpa garam. Oleh itu, kejarlah cinta seperti kau mengejar masa, dan apabila kau sudah mendapat cinta itu, jagailah ia seperti kau menjaga dirimu, sesungguhnya cinta itu kurniaan Tuhan Yang Maha Agung.
    • Cintailah orang yang engkau kasihi itu sekadarnya belaka, barangkali dia akan menjadi orang yang kau benci pada suatu hari kelak. Juga bencilah terhadap orang yang kau benci itu sekadarnya belaka barangkali dia akan menjadi orang yang engkau kasihi pada suatu hari nanti.
    • Kahwinilah orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang itu. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain. Hiduplah dengan cinta! Tetapi bukan bererti cinta buta. Kita dapat mencintai hidup dengan lebih baik, yaitu cintailah sekelilingmu, baik yang ada diluar dirimu atau didalam dirimu.

BOB KUMAN MENINGGAL.



First of all mari kita sedekahkan al-fatihah kepada Bob Kuman atau nama sebenarnya Husni Mohd Rawi telah meninggal dunia pada pukul 4.38 petang tadi(3/5/12) di rumahnya di Kota Damansara.Berita kematian disahkan sendiri oleh Pemangku Timbalan Presiden Seniman, Zed Zaidi sebentar tadi.Allahyarham meninggal dunia di sisi isterinya di rumah mereka. Menurut sumber yang dipercayai Kesihatan Bob Kuman mula terganggu selepas terjatuh ketika menjalani penggambaran drama Jangan Pandang Belakang Congkak akhir 2010, yang menyebabkan dia mengalami masalah sesak nafas.



AL-FATIHAH

Malam GALA :)

Hi kawan-kawan , first of all myra nak minta maaf sgtsgt. Sbb dah lama sangat tak update blog. Busy sikit dengan assigment,test,tutorial. Then baru-baru ni, Myra baru habis final exam. Rasa lega sikit. Tapi nervous tuh masih ada. Sebab result belum keluar lagi.


** see muka after habis paper last :D

This sem myra ambil 4 paper for final.Mostly this paper.Myra kene baca. Yeah! Myra suka baca,even ramai yang kat luar sana suka mengira. D.I.C ;) Tiap kali nak jawab exam untuk setiap satu paper,Myra mesti gementar. Nervous yang teramat. Ntah kenapa. YA..memang adatlah tuh kan nak jawab exam then gementar. Obviously, pekara ni akan terjadi pada setiap orang. KAN? :) Tapi alhamdulilah..Myra boleh jawab. Myra dah lakukan apa yang termampu. Thanks kepada semua yea dia atas doa kalian :)

Ohh, by the way. Myra nak kongsi cerita. Yelah, dah lama Myra tak update blog. I have many things to story. Sebenarnya semester 3 ni banyak memberi Myra memori yang sukar untuk dilupaka. Semester ni banyak mengajar Myra apa itu erti Persahabatan. Seronok bila hidup ini dikelilingi sahabat.

Seminggu before FINAL EXAM, Program yang myra ambil kat sini telah mengadakan satu majlis yang dipanggil 'MALAM GALA DIB' . YES! its true.. Semua yang terlibat cuma pelajar kursus DIPLOMA IN ISLAMIC BANKING & FINANCE . Pada malam itu, kiteorg di wajibkan mengikut tema ;merah,hitam ataupun putih. Malam tu myra pakai dress yang mempunyai dua kombinasi warna iaitu Merah & HItam :)


* after majlis habis :)


Pada majlis ini kiteorg banyak posing. Hahah.. Tak sangka semua suka ambil gambar (Y) . Malam tu jugaklah ada yang daripada tak bertegur terus bertegur. Rapatkan silaturahim antara JUNIOR and SENIOR. Seronok sangat-sangat. First time kot, ada majlis macam ni kat poli.



















My class's P.A menyanyi for the first time in front of us, Thanks sir Afifi





P/S : Kepada senior, DIB 6. Thanks sebab menganjurkan majlis sebegini. Its AWESOMEE :)

8 BULAN TAK juMPA :'(





p/s : To DIB's,MYRA sayangg korang sangat-sangat. Jangan lupakan memory kite di Poli ni yea. Tak kira lah kenangan bergaduh,bergembira,berduka.. tau,tau :)
I LOVE YOU ALL <3